|

Anders Gerber tekur samanum 2016

2016 har været et år med op og nedture. Heldigvis flest opture.

Slutproduktet blev en 3. plads i Effodeildin, 1 point mere end i sæsonen 2015. Dermed er det den bedste pointhøst siden mesterskabsåret 2007.

Hvis vi kigger på udviklingen i løbet af sæsonen kan det stilles således op:

tabel

Det er tydeligt at se, at vi i løbet af sæsonen har fået mere styr på vores defensiv og blevet mere stabile.

I løbet af sæsonen har vi også fået sluset nogle af NSI´s unge talenter ind i truppen og givet dem debut på 1. holdet i Effodeildin/pokalturn. Overblikket ser således ud:

tabel2

Så ikke nok med at vi har givet 7 spillere af NSI´s egen avl debut, så har de også alle fået minimum en plads i startopstillingen. Og vi ved alle hvor stor forskel der er på at komme ind de sidste 15 min af en kamp end at starte kampen. Det er her udviklingen/læringen for alvor findes.

Derudover hører Tobias Olesen og Betuel Hansen jo også til de yngre og dermed har vi investeret betydeligt i NSI´s fremtid i sæsonen 2016.

Nu handler det så om, at forbedre os yderligere de næste måneder inden første Effokamp d.12/3 2017 mod EB/streymur. Denne forbedring kan ske på 2 måder; via den daglige træning eller via transfers.

I den daglige træning handler det om at bygge på det fysiske fundament hver enkelt spiller har således vi står endnu mere fit til den kommende sæson. Ligesom det handler om at udbygge vores spillestil, således vi er endnu mere konkurrencedygtige til den kommende sæson.

Udover at forbedre os via den daglige træning så er nye spillere også med til at forny energien i truppen og give yderligere kvalitet til truppen.

Vi har jo som bekendt allerede sikret os tilgang af Jan Ellingsgaard og Karl Løkin. Begge 2 spillere, som er midt i tyverne, har rutine fra 100-200 Effo-kampe og som begge har lyst til at udvikle sig yderligere i NSI. Vi har en forventning om yderligere tilgang.

I NSI er målsætningen, at forbedre os yderligere i sæsonen 2017. Vi konkurrere mod klubber der har flere penge og bedre geografiske positioner end os selv – hvilket giver en yderligere motivation for at lykkes sammen.

Netop set i den økonomiske og geografiske kontekst er det daglige samarbejde på træningsbanen mellem spillerne og mellem spillerne og trænerteamet afgørende. Fordi i NSI skal samarbejdet være klubbens absolutte spidskompetence og bogstaveligt talt det element der skal gøre at vi kan få 2+2 til at blive 5. Dette samarbejde skal nemlig sikre, at vi hver dag og til hver kamp får den optimale præstation.

Desuden så er vi utrolig glade for de entusiastiske fans vi har, som til hver kamp råber og trommer, hænger bannere op etc. Men vi har brug for at disse får større opbakning blandt resten af kommunens borgere, således spillerne på banen oplever endnu større opbakning. Det er det fællesskab/sammenhold vi skal have styrket også via flere aktiviteter fra klubbens side.

Når vi snakker om opbakning, så er erhvervslivet i Runavik kommune afgørende for NSI´s fremtid både i 2017, men også i årene fremover. NSI er i en stor konkurrence situation primært med de andre top 5 klubber på Færøerne. En konkurrencesituation som kræver kommunens og erhvervslivets opbakning, hvis NSI skal blive ved med, at være med i toppen. NSI får i fremtiden brug for yderligere opbakning både økonomisk, samt til at sikre spillerne jobs. Jobs som forhåbentligt i fremtiden oftere bliver halvtidsjob end fuldtidsjob – fordi pt. er det nogle barske hverdage spillerne har og det kræver meget af den enkelte spiller og den enkelte spillers familie.

Rigtig god jul og et godt nytår.

Gerber

Líknandi tíðindi